İPhone’unuzu Satmadan Önce Yapmanız Gereken 8 Şey

0
157

Eski iPhone’unuzda yenisi ile taşıma yapmaya hazır mısınız? Bunu yapmadan önce, iPhone’unuzdaki tüm önemli verileri sildiğinizden emin olmak için bu kontrol listesine göz atın. Eski cihazında hiçbir şey bırakma!

İphone nunuzu satmadan önce herşeyi silmek önemli çünkü yeni kullanıcısı sizin bilgilerinize ulaşmaması sizin için iyidir.

İPhone’unuzdan Her Şeyi Silme

  1. İPhone’unuzu yedekleyin
  2. Fotoğrafları Film Rulosundan kaldırın. Cihazı bilgisayarınıza bağlayın ve Image Capture veya iPhoto uygulamasını açın. Tüm fotoğrafları seçin ve ardından Tümünü İçe Aktar’ı tıklayın. İçe aktardıktan sonra iPhoto’da “fotoğrafları iPhone’unuzdan silmeyi” seçin. Image Capture’da, “İndirdikten Sonra Öğeleri Sil” seçeneği görünmüyorsa, şunu deneyin: Mac’inizde ve iPhone’unuzda iCloud’da “Fotoğraflar” ı kapatın, ardından her iki cihazı da yeniden başlatın ve sil düğmesini görmelisiniz.
  3. İMessage’ı kapatın. Ayarlar uygulaması> Mesajlar> iMessage> ‘ı açın.
  4. FaceTime’ı kapatın. Ayarlar uygulaması> FaceTime> seçeneğini açın.
  5. İCloud hesabınızı devre dışı bırakın. Ayarlar uygulamasını> iCloud’u açın> “Oturumu Kapat” a dokunun.
  6. Apple Kimliği oturumunu kapatın. Ayarlar uygulamasını> Uygulama ve iTunes Mağazaları’nı açın> Apple Kimliği’ne dokunun ve oturumu kapatın.
  7. Fabrika ayarlarına geri dönün. Ayarlar uygulaması> Genel> Sıfırla> Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i açın.
  8. Supportprofile.apple.com adresinden cihazınızın kaydını silin .

Önemli bir ipucu! Ne yaparsanız yapın, iCloud hesabınıza giriş yaparken kişileri, fotoğraf akışlarını, takvimleri veya hatırlatıcıları manuel olarak silmeyin. Bu işlem ayrıca içeriği iCloud sunucularından ve iCloud bağlı cihazlarınızdan siler.

Bir başka önemli ipucu! “Fabrika ayarlarına geri yükle” adımı sırasında telefonunuzun pili biterse, verileri silmek için iTunes’u kullanın. Aygıtı bilgisayarınıza bağlayın, ardından yedeklemeyi geri yükleyin. Telefonunuzu güce bağlayın, Ayarlar uygulaması> Genel> Sıfırla> Tüm İçeriği ve Ayarları Sil tekrar gidin.

Hatırlatma:Cihazınızı uzaktanda silebilirsiniz. Eğer My iPhone kurarsanız bulun , içine işareti icloud.com/#find ardından Tüm Cihazlara tıklayın ve silme istediğiniz telefonu seçin. Bilgi penceresinde “iPhone’u Sil” i tıklayın. Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz